📣 آشنایی با تقویم اقتصادی فارکس 📅
در این مقاله با تقویم اقتصادی و انواع آن آشنا میشویم برای آشنایی با این موضوع ابتدا باید با اهمیت آشنایی با تقویم اقتصادی فارکس آشنا شویم که در ادامه به آن میپدازیم.
امروزه با گسترش روز افزون تکنولژی در بازار های مالی تاثیرات اخبار گوناگون در کشورهای مختلف نیز بر بازار های مالی بیشتر شده و این اخبار برای گروه های مختلف اقتصادی ، تجاری و سیاسی اهمیت بسیاری دارد .
به طور مثال برای تاجری اروپایی که قصد خرید از کشور چین را دارد اخبار اقتصادی چین که تاثیر مستقیم بر نرخ یوان چین نسبت به یورو را دارد بسیار پر اهمیت است ، یا برای معامله گری که در حال معامله شاخص ها میباشد اخبار نرخ بهره بسیار اهمیت دارد.
با توجه به این نیاز بسیار مهم سایت ها و پلت فرم های بسیاری اقدام به ارائه نوعی تقویم اقتصادی نمودند که در آن انواع اخبار اقتصادی به نسبت موارد مختلف در زمان های مشخص ارائه میگردد . کاربران برای اینکه بتوانند از این اخبار در زمان درست استفاده نماید باید ابتدا با تقویم اقتصادی فارکس آشنا شوند .
در این مطلب سعی شده که هر آنچه برای خواندن تقویم اقتصادی مورد نیاز است به شما ارائه گردد .
تماس با کارشناسان جهت انتخاب کامل ترین تقویم اقتصادی
🗓 تقویم اقتصادی چیست ؟ | Economic Calendar
بطور کلی میتوان گفت که تقویم اقتصای یک جدول زمانی میباشد که در آن رویدادها و اخبار مهم نمایش داده میشود .
این جدول از پیش زمان سخنرانی ها و رویدادها را در سه دسته بسیار مهم ، مهم و کم اهمیت دسته بندی کرده و به کاربران نشان میدهد در چه زمانی چه رویدادی وقوع میپذیر که کاربران بتوانند بر اساس آن تحلیل های درستی از بازار های مالی داشته باشند .
این رویدادها میتواند بر ارزش ارزهای کشور ها ، سهام ها ، شاخص ها بسیاری موارد دیگر تاثیر گذار باشد و معامله گران و تجار نیاز بسیاری برای دقت در تحلیل های بازار مالی به تقویم اقتصادی دارند.
در تقویم اقتصادی همه چیز کامل با درجه اهمیت ، زمان و جهت توضیح داده شده و کاربرا هنگام مطالعه اصلا سردرگم نمیشود و میتواند با تفکیک کامل این اخبار را مرور نماید .
📆 آشنایی با بروکر های ارائه کننده تقویم اقتصادی
بروکر های گوناگون و پلتفرم های معاملاتی برای سهولت در تحلیل معامله گران اقدام به ارائه تقویم اقتصادی مینمایند که در جدول زیر میتوانید با تعدادی از آنها آشنا شوید .
نام بروکر ارائه کننده تقویم اقتصادی و لینک ثبت نام |
نام بروکر ارائه کننده تقویم اقتصادی و لینک ثبت نام |
لایت فارکس |
در جدول با تعدادی از بروکر هایی که تقویم اقتصادی را ارائه مینمایند آشنا شدیم البته در بروکر های دیگر نیز تقویم اقتصادی ارائه میگردد و جدول بالا فقط به طور مثال نام تعدادی از آنها آورده شد .
کاربران میتوانند در پلتفرم های متاتریدر 4 و متاتریدر 5 و تریدینگ ویو نیز تقویم اقتصادی را مشاهده نمایند . همچنین برای بررسی بهتر بروکر های فارکس میتوانید به صفحه لیست بروکر های فارکس مراجعه نمایید.
🗒 رویدادهایی با تاثیر مستقیم بر بازار های مالی
در برخورد اول با تقویم اقتصادی متوجه میشوید که تعداد زیادی رویداد در روز های مختلف هفته وجود دارد و حتما تصور نموده اید که چگونه باید تمام این رویداد ها را در ذهن خود ثبت نمایید و از نوع تاثیرات این رویداد ها آگاه باشید .
اما نیازی نیست که تمام این اخبار و رویدادها را بدانید یا از تاثیرات آن باخبر باشید زیرا این مورد مربوط به یک اقتصاد دان میباشد و در ضمن بسیار از اخبار و رویدادها تاثیر زیادی بر بازار ندارند .
حال به برسی رویدادهایی که بر بازار های مالی جهان تاثیرات زیادی دارند میپردازیم .
- 👈 تولید ناخالص داخلی :
تولید ناخالص داخلی بیانگر رشد اقتصادی هر کشور میباشد که با درآمد حاصل از آن دولت ها میتوانند به خرید ارز و رونق بازارهای صادرات و واردات خود اقدام نمایند . عددی که تولید ناخالص داخلی هر کشور را نشان میدهد کمک بسیاری در درک بهتر رشد اقتصادی آن کشور مینماید .
- 👈 نرخ بیکاری :
نرخ بیکاری بیانگر رشد صنعتی و تجاری هر کشور میباشد هرچه رشد اقتصادی بهتری در کشور حاکم باشد و صنایع و تجارت ها توانایی جذب نیروی بیشتری داشته باشند ، نرخ بیکاری کم تر میشود و این امر باعث بالا رفتن توان مالی جامعه میشد .
بالا رفتن توان مالی جامعه منجر به رونق بازار ها شده به این معنا که به طور مثال زمانی که مردم یک کشور توان مالی کافی داشته باشند اقدام به خرید خودرو مینمایند و این خرید باعث بالا رفتن ارزش سهام آن خودرو ساز در بورس آن کشور میشود .
پس میتوان گفت نرخ بیکاری به نسبت تولید نا خالص داخلی شاخص بهتری برای نشان دادن رشد اقتصادی یک کشور است .
- 👈 شاخص مصرف کننده و تورم :
شاخص مصرف کننده و تورم توان خرید کالا و خدمات مردم یک جامعه را بیان مینماید . پایین بودن این میزان نشانگر ثبات و رشد اقتصاد کشور است . به صورت اختصاری در انگلیسی این شاخص به صورت (CPI) نمایش داده میشود .
- 👈 سخنرانی ها :
سخنرانی ها از تاثیر گذارترین موارد بر نرخ ارز های مهم مانند دلار ، یورو و پوند میباشند ، از مهم ترین این سخنرانی ها میتوان به موارد زیر اشاره نمود .
- سخنرانی رئیس بانک مرکزی آمریکا .
- سخنرانی رئیس بانک مرکزی اروپا .
- سخنرانی فدرال رزرو که ۶ بار در سال ارائه میگردد .
- سخنرانی رئیس ذخایر استرالیا .
و بسیاری موارد دیگر که در تقویم اقتصادی زمان و نوع اهمیت آنها نمایش داده شده .
- 👈 نرخ بهره بانک مرکزی :
نرخ بهره در هر کشور نشان دهنده سرعت رشد اقتصادی هر کشور میباشد نرخ بهره بالا منجر به کند شدن چرخه اقتصادی کشور و نرخ بهره پایین سبب سریع تر شدن این چرخه میباشد . سرعت چرخه اقتصادی نیز با روند نرخ ارز آن کشور رابطه مستقیم دارد .
در کشورها این نرخ بهره توسط بانک مرکزی اعلام میشود .
- 👈 گزارش NFP :
None-Farm Payroll گزارشی از مشاغل غیر کشاورزی ، بخش های خانگی ، دولتی و غیر دولتی آمریکا میباشد که از گزارشات اثر گزار اقتصاد آمریگا است که از عوامل تعیین کننده نرخ دلار است . این گزارش به صورت ماهیانه توسط وزارت کار آمریکا ارائه میگردد و به اختصار NFP نامیده میشود
و برخی رویدادهای دیگر که به صورت تیتر در زیر به آنها اشاره میکنیم.
- 👈 نشست اوپک OPEC Meetings
- 👈 نشست سران اقتصادی
🗄 اهمیت و دسته بندی اخبار در تقویم اقتصادی
- 👍 درجه بندی اهمیت با رنگ :
در تقوین اقتصادی برای درجه بندی اهمیت هر رویداد رنگ متفاوتی در نظر گرفته شده که به کاربران برای سهولت در شناسایی اخبار مهم بسیار کمک مینماید .
- 🔴 رنگ قرمز : اخبار که تاثیر بسیاری در روند قیمت دارند و بسیار مهم می باشند مانند تولید ناخالص داخلی یا .
- 🟠 رنگ نارنجی : درجه اهمیت متوسط با این رنگ نشان داده میشود مانند گزارش ماهیانه اوپک .
- 🟡 رنگ زرد : برای اخبار با درجه اهمیت پایین استفاده میشود مانند قیمت مسکن در ژاپن.
- ⚪ رنگ خاکستری : برای اخبار غیر اقتصادی استفاده میشود .
در این میان برای درک بهتر میزان تاثیر خبر برنماد مربوطه در تقویم اقتصادی از سطوح نوسان نیز استفاده میشود که این سطوح در سه رنگ زیر بیانگر شدت احتمالی نوسان قیمت نماد بر اثر خبر مربوطه است .
Volatility Level One |
Volatility Level Tow |
Volatility Level Three |
- ⌛ دسته بندی زمانی اطلاعات تقویم اقتصادی :
این اطلاعات را در سه دسته تقسیم بندی مینمایند و این دسته بندی بر اساس زمان ارائه میشود .
- 🏃 شاخص لیدینگ یا پیشرو (Leading) :
به متغیر ها اقتصادی که قبل از وقوع روند جدید سیگنال های خود را به معامله گر میدهند . در واقع اینگونه شاخص ها مانند میزان خرده فروشی ، شاخص مدیران خرید(PMI) و ادعای بیکاری میتوانند پیش از وقوع تغییر جهت حرکت متغیر هدف را تعیین نمایند .
به این دسته شاخص پیشرو یا لیدینگ میگویند و به صورت اندیکاتور نیز نمایش داده میشوند .
- 🧭 شاخص های لگینگ یا دنباله رو (Lagging) :
این متغیر های اقتصادی پس از تغییر روند سیگنال های خود را به معامله گر ارائه میکنند . یعنی سیگنال پس از شروع روند جدید اعلام میشود . از نمونه های ای شاخص ها میتوان به نرخ بهره ، شاخص قیمت مصرف کننده و تولید ناخالص اشاره نمود .
- 📎 شاخص های اقتصادی تصادفی (Coinciding یا همزمان ) :
این شاخص ها تاییدیه شاخص پیشرو میباشند و میتوانند اطلاعاتی از وضعیت اقتصادی کشورها را ارايه دهند . این شاخص ها در زمان انتشار تحلیل و برسی میشوند مانند شاخص تورم .
در ادامه انواع دیگری از دست بندی به وجود دارد مانند دسته بندی زمان اعلام اخبار و رویدادهای مهم. که در زیر به چند دسته مختلف آنها اشاره مینماییم .
- رویدادهای هفتگی :
- Initial Jobless Claims (US) تعداد درخواست های اولیه برای دریافت بیمه بیکاری
- Business Outlook (Bank of Canada) گزارش رویال بانک کانادا که بر پایه میزان ارزش بازار سرمایه میباشد .
- M3 Money Supply(European Central Bank) به نقدینگی و معادل های نقدی آن در بانک مرکزی اروپا طی یک دوره زمانی مشخص .
- رویدادهای ماهیانه :
- Unemployment Rate نرخ بیکاری یا درصدی از افراد که در سن اشتغال هستند و جویای کار می باشند .
- Consumer Price Index (CPI) شاخص قیمت مصرف کننده یا میانگین قیمتی سبدی از کالاها و خدمات بر اساس حقوق ماهیانه میباشد .
- Building Permits شاخص مجوز ساخت و ساز در آمریکا
- رویداد های فصلی :
- Gross Domestic Product (GDP) تولید ناخالص داخلی
📌 تاثیرات کشورها در بازار های مالی
همانطور که میدانید بازارهای مالی در رابطه مستقیم با تجارت جهانی میباشند و هر کشور نقشی در این تجارت دارد حال اگر در آن کشور ها مشکلاتی بروز نماید تاثیراتی بر این تجار میگذارد و این تاثیرات باعث بروز نوسانات در بازارهای مالی میشود .
به طور مثال در جنگ روسیه واوکراین بحران های گوناگونی بروز کرد که از جمله این بحران ها میتوان به غلات و انرژی اشاره نمود . این بحران ها تاثیرات بسیاری در روند بازار ها گذاشته است و باعث بروز نوسانات بسیاری در بازار ها جهانی شده است.
در این میان تحلیل گران فاندامنتال با استفاده از تحلیل اخبار اقتصادی جهان از این تغییرات آگاه میشوند و میتوانند با استفاده از تحلیل اخبار جدید معاملات بهتری را برای خود رقم بزنند .
تقویم اقتصادی فارکس این دسته از اخبار اقتصادی که با تاثیر گرفتن از رویدادهای گوناگون در کشورهای مختلف بوجود می آید را نیز ارائه می کند .
📝 اطلاعاتی که تقویم اقتصادی در اختیار کاربران قرار میدهد
به طور خلاصه میتوان اطلاعاتی را که یک تقویم اقتصادی بازار فارکس در اختیار کابران قرار میدهد در ادامه ذکر مینماییم .
-
- ارائه گزارش های آنی ، هفتگی ، ماهانه ، فصلی (هر سه ماه) و سالیانه در رابطه با نرخ بهره بانک های مرکزی و تولید ناخالص داخلی (GDP) .
- ارائه تاریخ سخنرانی های روسای بانک های مرکزی جهان و سخنرانی هایی که بر روند اقتصادی تاثیرگذار میباشند.
- ارائه زمان دقیق انتشار گزارشات بانک های مرکزی .
- ارائه تاریخ انتشار نرخ بیکاری ، میزارن اشتغال غیر کشاورزی و بسیاری دیگر از این دسته گزارشات .
- اعلام روزهای تعطیلی و کم کردن فعالیت بانک های مختلف و کارگزاری ها .
- اعلام نتایج نشست های مختلف در طول سال که تاثیرات بسیاری در نرخ ارز ها دارند مانن نشست کمیته بازار آزاد فدرال رزرو(FOMC) .
- امکان مشاهده اثر تقویمی در تقویم اقتصادی فارکس مانند اثر ژانویه یا اثر هالووین .
📑 لیست سایت های معتبر تقویم اقتصادی
در این بخش سعی شده لیست تعدادی از بهترین سایت های معتبری که تقویم اقتصادی را ارائه میدهند برای شما قرار داده شده .
وب سایت هایی که در جدول برای کاربران نمایش داده شده دارای اطلاعات گسترده ای برای کاربارن بازارهای مالی هستند که تقویم اقتصادی فارکس یکی از مهم ترین آنها است . در ادامه متن کاربران میتوانند با مزایای این وب سایت ها آشنا شوند .
پشتیبانی کارشناسان جهت انتخاب تقویم اقتصادی مناسب ایرانیان
نام سایت تقویم اقتصادی لوگوی سایت اف ایکس استریت FX Street دیلی اف ایکس Daily FX فارکس فکتوری Forex Factory
تریدینگ اکونومیکس Trading Economics اینوستینگ دات کام Investing.com ای کونودی Econoday اف ایکس امپایر FX Empire اکشن فارکس Action Forex تریرینگ ویو Trading View برای ورود به سایت بر روی لوگو کلیک نمایید
🔆 سایت های ارائه کننده تقویم اقتصادی
در این قسمت بهتر است با تعدادی از سایت های تقویم اقتصادی آشنا شوید .
- اف ایکس استریت FX Street :
اف ایکس استریت یک سایت خبری فارکس و یک پایگاه تحلیل خبری فارکس بسیار معتبر است که در سال 2000 راه اندازی شد . دفتر مرکزی وبسایت خبرنامه اقتصادی FX Street در بارسلونا میباشد و بیش از 1,000,000 کاربر فاعل دارد .
در این خبرنامه اقتصادی تحت وب که به صورت 5/24 فعالیت مینماید تلاش شده که بر اساس اطلاعات بی طرفانه و با کیفیت بسیار بالا و رایگان خدمات زیر به کاربران ارائه گردد .- نرخ ارز و نمودار لحظه ای
- اخبار بازار جهانی فارکس
- تقویم اقتصادی
- انواع تحلیل بازار
- خبرنامه های معاملاتی
- مطالعات فنی قابل تنظیم برای سطوح مختلف
- وبینار های متعدد و بسیار با کارشناسان تحلیل فاندامنتال
- آموزش تحلیل فاندامنتال و تکنیکال و بسیاری دیگر
- تحلیل اخبار جدید با آپدیت بسیار سریع
- مقایسه کارگزاران گوناگون
- ارتباط از طریق شبکه های اجتماعی
این شرکت ابتدا توسط سه شریک با نام های فرانسیس ریورولا (مسئول تبلیغات) ، میریام پیناتل (طراح سایت) و سرجی فرناندز پایگزاری شد و به سرعت رشد کرد .
امروزه تقویم اقتصادی فارکس وب سایت FX Street یکی از بهترین تقویم اقتصادی جهان بشمار می آید .
مزایای و معایب اف ایکس استرییت به شرح زیر میباشد :
🗸 ارائه چارت های گوناگون
🗸 بروز رسانی اتوماتیک صفحه بدون نیاز به رفرش کاربر
🗸 ارائه فیلتر های گوناگون از جمله فیلتر کلمه و فیلتر تاریخ
🗸 ارائه متن کوتاه خبری و هشدار رویداد
🗸 تاریخچه گسترده داده های اقتصادی
× تعداد زیاد تبلیغات که باعث کمی سردگمی میشود
- دیلی اف ایکس Daily FX :
دیلی اف ایکس در سال 2002 راه اندازی شد ، Daily FX یک وب سایت کاملا رایگان خبری و تحلیلی در زمینه شاخص ها ، معاملات ارز و کالا در زمینه بازار های مالی جهانی است .
امکاناتی که این سایت ارائه می نماید به شرح زیر میباشد:
- مجموعه وبینارهای بسیار در زمینه تحلیل اخبار اقتصادی
- تقویم اقتصادی بسیار کامل که تمام اخبار گروه G-10 که بزرگترین اقتصاد های جهانی می باشند .
- ارائه اخبار آنی در لحظه
- ارائه تحلیل فنی که به صورت نمودار های روزانه ارائه میگردد
- ارائه اپلیکیشن تقویم اقتصادی فارکس برای تمام سیتم عامل های تلفن هوشمند
یکی از بزگ ترین مزیت های Daily FX این است که در سراسر جهان کارشناسان و تحلیل گران فاندامنتال فعال دارد که میتوانند تحلیل اخبار اقتصادی جهان را بسرعت در اختیار کاربران قراد دهند .
در ادامه با مزایا و معایب دیلی اف ایکس آشنا میشوید :
🗸 ارائه جستجوی کلمه موضوع خاص
🗸 مشاهده اطلاعات در یک روز خاص با قابلیت انتخاب تاریخ
🗸 رابط کاربری مناسب
🗸 ارائه دهنده موارد بسیار از رویدادهای مختلف
🗸 ارائه پلتفرم تقویم اقتصادی کامل و زیبا برای موبایل
× عدم ارائه جزئیات پس از ویرایش داده
- فارکس فکتوری Forex Factory :
فارکس فکتوری یکی از سایت های پیشرو ارائه دهنده تقویم اقتصادی میباشد . این سایت به علت ارائه تقویم فارکس فکتوری که بسیار کامل و دقیق خود بسیار در میان کاربران بازار های مالی معروف و محبوب شده است .
وب سایت فارکس فکتوری برای کاربران خود امکانات بسیاری را فراهم نموده از جمله این امکانات میتوان به مواردی چون جست و جو برای معامله گران ، انجمن ، معامله ، تقویم اقتصادی فارکس فکتوری ، امکان تنظیم ساعت ، بازار های متعدد و بروکر های متنوع اشاره نمود .
در قسمت اخبار اقتصادی فارکس فکتوری طبق گفته سایت اصلی اخبار زود تر از دیگران برای کاربران نمایش داده می شود . کاربران این امکان را دارند که تمام قسمت های سایت را با سلیقه و نیاز خود دسته بندی نمایند .
در قسمت Calender شما میتوانید تقویم اقتصادی فارکس فکتوری را تماشا نمایید ، در این بخش با استفاده از نوار بالا تمام نیاز های یک تحلیل گر اقتصادی براورده شده از تنظیم تایم به صورت دلخواه تا فیلتر های گوناگون که مربوط به نمادها مختلف ، تنظیم نمایش سطح اهمیت اخبار اقتصادی و نوع واقعه همه به انتخواب کاربر میتواند ارائه شود .
اخبار فارکس فکتوری از منابع مختلفی چون GO Market ، FXPro ، Oanda ، FBS و بسیاری دیگر جمع آوری و ارائه میگردد .
رویداد هایی که وب سایت فارکس فکتوری ارايه میدهد عبارتند از رشد اقتصادی ، تورم ، استخدام ، بانک مرکزی ، اوراق قرضه ، مسکن ، نظر سنجی مصرف کنندگان ، نظر سنجی کسب و کار ، سخنرانی ها و رویدادهای متفرقه دیگر .
در فارکس فکتوری میتوانید این رویداد ها را در ارزهایی چون AUD ، CAD ، CHF ، CNY ، EUR ، GBP ، JPY ، NZD و USD مشاهده نمایید .
کاربران میتوانند با ورود به گزینه About تمام تنظیمات که وب سایت فارکس فکتوری در اختیار آنها قرار میدهد را مشاهده نمایند.
از مزایای و معایب وب سایت فارکس فکتوری میتوان به موراد زیر اشاره نمود :
🗸 رویدادها و اندیکاتور ها با جزئیات کامل ارائه میگردد
🗸 ظاهر مناسب و رابط کاربری ساده تقویم اقتصادی
🗸 سرعت پردازش اطلاعات مناسب
🗸 ارائه ساعت باز و بسته شدن بازار های فارکس
🗸 ارائه گزارشات کامل در زمان دقیق همراه با ویرایش مشخص و نکات لازم
× عدم ارائه هیچگونه زبانی جز انگلیسی
- تریدینگ اکونومیکس Trading Economics :
کاربران در سایت Trading Economics کاربران میتوانند اخبار و تحلیل های اقتصادی بیش از 196 کشور و پشبینی بیش از 20 میلیون شاخص اقتصادی از جمله نرخ ارز ، شاخص های بازار سهام ، بازار اوراق قرضه دولتی و قیمت کالا ها را مشاهده نمایند .
یکی از مهم ترین امکانات وبسایت تریدینگ اکونومیکس میتوان به امکان دانلود صفحات آماری از کشور های گوناگون اشاره نمود که میتوان از این امکان در درست کردن آرشیو بسیار عالی شخصی استفاده نمود .
از مزایای دیگر این سایت میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
🗸 ارائه زبان فارسی و رویدادهای ارزی ایران
🗸 ارائه تمام داده های اقتصادی کشور های گوناگون
🗸 آپدیت اعداد رویداد ها به صورت اتوماتیک
× برای اخبار لحظه ای و لیست مورد علاقه ها کاربران باید ثبت نام نمایند
- اینوستینگ دات کام :
سایت اینوستینگ دات کام در سال 2007 تاسیس شد این سایت با ارائه اخبار و تحلیل های اقتصادی در بیش از 250 صرافی به بیش از 44 زبان مختلف با بیش از 46 میلیون کاربر ماهانه سایت توانسته جایگاه خوبی در میان سایت های ارايه دهنده تقویم اقتصادی و اخبار و تحلیل های اقتصادی بدست آورده.
این سایت با ارائه اپلیکیشن تقویم اقتصادی بر روی سیستم عامل های مختلف موبایل های هوشمند توانسته در بحث تکنولژی نیز همگام با دیگر رقبا به خوبی پیشرفت نماید .
از مزایای دیگر Investing.com میتوان به موارد زیر اشاره نمود :
🗸 توضیحات کامل و دقیق رویدادها
🗸 ارائه تاریخچه بسیار طولانی داده ها از طریق چارت
🗸 صفحات بدون نیاز به رفرش به صورت اتوماتیک بروز رسانی میشوند
🗸 ارائه جستجو با استفاده از نام کشور ، تاریخ ، رویداد و کلمه
× عدم ارائه سرعت مناسب نسبت به دیگر رقبا
📈 انواع تحلیل در بازار های مالی فارکس
به طور کلی در بازار های مالی فارکس سه دسته تحلیل وجود دارد .
تحلیل تکنیکال : این گونه تحلیل به برسی تاریخچه قیمت و پیشبینی روند کالاها ، سهام ، ارز ها و بسیاری موارد دیگر میپردازد .
تحلیل احساسات (Sentiment Analysis) : در این نوع تحلیل به برسی احساسات مردم یک جامعه نسبت به یک خدمات یا کالا یا پلتفرم میپردازد تحلیل احساسات و تحلیل فاندامنتال بسیار مشابه یکدیگر میباشند .
تحلیل بنیادی یا فاندامنتال : تحلیل فاندامنتال را میتوان به بیان ساده اینگونه تعریف نمود ، برسی و تحلیل شرایط یک پروژه یا شرکت از جوانب مختلف و پیگیری اخبار و رویدادهای آن ، تحلیل تمام عوامل موثر بر آن به طوری که بتوان ارزش واقعی و بلقوه آن را بدست آورد .
از ابزار مهم تحلیل فاندامنتال فارکس میتوان به تقویم اقتصادی فارکس اشاره نمود ، تقویم اقتصادی فارکس با در اختیار قرارداد اخبار اقتصادی بازار فارکس و ارائه تحلیل اخبار اقتصادی میتواند در تحلیل فاندامنتال به کاربران بسیار یاری رساند .
📰 اخباربازار فارکس را از چه پلتفرم هایی میتوان دنبال کرد
در ابتدا تحلیل گران فادامنتال سه یار دیرینه داشتن که تمام اخبار را از آنها پیگیری میکردند روزنامه ، رادیو و تلوزیون اما باپیشرفت روز افزون تکنولژی این ابزرا ها نیز گسترش یافت و امروزه تحلیل گران فاندامنتال از پلتفرم های گوناگونی استفاده مینمایند .
پلتفرم هایی که میتوان اخبار بازار جهانی فارکس را از آنها دنبال نمود به شرح زیر میباشد:
- روزنامه های کثیر الانتشار
- اخبار اقتصادی رادیوهای مختلف .
- اخبار اقتصادی بازار فارکس با محوریت ارز ها در تلوزیون .
- از طریق وبسایت های گوناگون که اخبار بازار جهانی فارکس را ارائه مینمایند و تقویم اقتصادی فارکس را دارا میباشند که چند نمونه آنها شرح داده شد .
- پلتفرم شبکه ها اجتماعی گوناگون مانند چنل ها و ربات های تلگرام تقویم اقتصادی ، گروه های واتس آپ و بسیاری دیگر .
- اپلیکیشن تقویم اقتصادی فارکس
بسیاری از پلتفرم های اخبار مربوط به بازار فارکس به صورت رایگان میباشند اما برخی از آن ها مستلزم دریافت اشتراک با پرداخت وجه میباشند .
البته پیشنهاد میشود از اپلیکیشن تقویم اقتصادی فارکس استفاده نمایید زیرا مزایای بسیاری مانند ارسال ناتیفیکیشن در اخبار لحظه ای در دسترس بودن همیشگی و بسیاری دیگر را در اختیار تحلیل گران خبر قرار میدهد .
کاربران ایرانی میتوانند از سایت های که تقویم اقتصادی فارکس به زبان فارسی دارند و تحلیل خبری فارکس فارسی ارائه مینمایند را از طریق وبسایت های گوناگون مشاهده نمایند .
📍 تاثیر شاخص داوجونز در بازار های جهانی
شاخص داوجونز(DOW Jones) یکی از تاثیر گذارترین شاخص ها در بازار های مالی جهان میباشد .این شاخص تصویر کلی وضعیت بازار سهام بزرگترین اقتصاد دنیا یعنی ایالات متحده آمریکا میباشد که میتواند در تمام بازار ها تاثیر مستقیم بگذارد .
تحلیل فاندامنتال داوجونز میتواند به تحلیلگران خبری موارد ارزنده ای را ارائه نماید . این شاخص مجموع عملکرد سهام بیش از 30 شرکت بزرگ در آمریکا میباشد که این 30 شرکت همیشه ثابت نمیباشند و از صنایع مختلف چون مراقبت های بهداشتی ، خدمات عمومی ، امور مالی ، مخابرات ، صنعت ، فناوری و انرژی تشکیل شده .
ای سی ام بروکرز برترین بروکر معاملات داوجونز
سهام های بزرگی چون Coca-Cola ، M3 ، Microsoft ، Appel و بسیار دیگر از سهام های مهم این شاخص میباشند . البته این نکته بسیار مهم است که شرکت های بزرگی مانند آلفابت (موسس شرکت گوگل) ، آمازون و فیسبوک به دلیل وجود تراکنش های مالی بسیار بالا در این شاخص نمیباشند تا تعادل در انحراف بیش از حد شاخص حفظ شود .
🪙 شاخص های مهم در بازار فارکس
برخی از شاخص ها در بازار فارکس بسیار پر اهمیت میباشند که به تعدادی از آنها در زیر اشاره مینماییم .
- شاخص های تورمی
- شاخص بهای مصرف کننده : CPI
- شاخص بهای تولید کننده : PPI
- شاخص مدیران خرید : PMI
- داده ها و شاخص های مرتبط با بازار کار
- نرخ بیکاری : Unemployment Rate
- تغییر نرخ اشتغال : Employment Change
- تغییر نرخ اشتغال به غیر از بخش کشاورزی : Non Farm Payroll
- میانگین دستمزد ساعتی : Average Hourly Earnings
- شاخص های دیگر از جمله
- شاخص ذخایر نفت خام : Crude Oil Inventories
- تولید ناخالص داخلی : GDP
- نرخ بهره : Interest Rate
- تراز تجاری : Trade Balance
✔ مزایای استفاده از تقویم اقتصادی فارکس
- پیشبینی روند برخی از جفت ارز ها با استفاده از تقویم اقتصادی فارکس :
به طور مثال اخبار فدرال رزرو آمریکا میتواند در روند کاهش یا افزایش ارزش دلار تاثیر بگذارد و این تغییر میتواند در روند طلا و دلار استرالیا تاثیر گذار باشد با توجه به این مورد تحلیلگران اقتصادی که از این مورد باخبر میباشند میتوانند معاملات خود را بر این نماد ها مدیریت نمایند .
البته باید خاطر نشان نمود که هیچ گاه این پیشبینی ها کاملا صحیح نمیباشند و هر لحظه میتواند با یک خبر آنی روند بازار تغییر نماید .
- بدست آوردن زمان کافی برای مدیریت ریسک با تحلیل تقویم اقتصادی :
با اطلاع از نوع سخنرانی ها و رویداد ها با توجه به اینکه در تقویم اقتصادی آنلاین تمام رویدادهای روز های آینده نمایش داده میشود تحلیلگر فاندامنتال میتواند در صورت مثبت بودن خبر برای پوزیشن گرفته شده خود اقدام به افزایش حجم نماید .
یا اگر رویداد به ضرر او میباشد در اولین فرصت پیش از اعلام رویداد اقدام به بستن معامله خود نماید .
- امکان حضور آگاهانه و هوشمندانه در بازار با تقویم اخبار اقتصادی :
با تقویم اقتصادی اخبار فارکس معامله گران چه پاره وقت چه تمام وقت میتوانند حضور هوشمندانه ترو با آگاهی بیشتر نسبت به نوسانات بازارداشته باشند و این آگاهی میتواند در سود آوری معامله گر بازار مالی بسیار تاثیر داشته باشد .
- امکان ایجاد برنامه مدون برای معامله گر :
با این امکان که توسط تقویم های اقتصادی معامله گر میتواند از رویدادهای یک ماه آینده نیز اطلاع داشته باشند این موقعیت ایجاد میشود که بتوانند برنامه ریزی مناسبی برای روزهای آینده خود داشته باشند .
این امکان حتی برای معامله گران کوتاه مدت یا اسکلپر نیز قابل استفاده میباشد زیرا آنها در روز چندین معامله را باز کرده و میبندند و این مورد به آنها این امکان را میدهد که بتوانند با تحلیل مناسب این اخبار، نوع پزیشن های خود را بر روی نماد های گوناگون حتی تا یک ماه آینده مشخص نمایند و با روند درست و عملکرد بهتر پیشروی کنند .
- آمادگی بالا در مواجه با اتفاقات بازار برای معامله گران بازار های مالی :
با استفاده از تقویم اقتصادی فارکس معامله گران این امکان را دارند که با اطلاع از حدود روند ها بر اساس تحلیل خبر اقتصادی هیجانات خود را کنترل نموده و اجازه ندهند این هیجانات بر روی رون کاری و سلامت جسمی آنها تاثیر گذار باشد .
به طور کلی تمام معامله گرا به تقویم اقتصادی به علت مواردی که ذکر شد نیاز دارند ، اما در این میان دسته ای معامله گران که از تحلیل بنیادی یا فاندامنتال استفاده مینمایند که برای این دسته تقویم اقتصادی فارکس اهمیت بیشتری دارد .
البته برای عملکرد بهتر در بازار های مالی بهتر این است که از هر دو نوع تحلیل تکنیکال و فاندامنتال استفاده نمایید تا بتوانید در معاملات موفقیت بیشتری کسب نمایید .
➕ جمع بندی اهمیت استفاده از تقویم اقتصادی فارکس
اهمیت استفاده از تقویم اقتصادی در انواع تحلیل فاتدامنتال یا تکنیکال بسیار زیاد است و معامله گران حتما به عنوان یک ابزار بسیار مهم آن را فرا گرفته و از آن استفاده نمایند . انواع رویدادهای تاثیر گذار و بسیاری موارد دیگر که در مقاله تقدیم حضور کاربران گردید .
پیشنهاد میشود حتما برای برسی بیشتر به تقویم اقتصادی فارکس فکتوری نیز مراجعه شود زیرا به علت روان بود و رابط کاربر بسیار عالی و سرعت مناسب وب سایت فارکس فکتوری در میان کاربران بسیار محبوب میباشد .
سوالات متداول
1️⃣ کدام بروکر ها تقویم اقتصادی را ارائه میکنند ؟
2️⃣ چگونه میتوان از بروکر ها و تقویم های اقتصادی اطلاعات کاملی دریافت نمود ؟
💡 برای در یافت اطلاعات کامل در باره بروکر های ارائه کننده تقویم اقتصادی همچنین دریافت اطلاعات کامل درباره تقویم های اقتصادی کاربران میتوانند با کارشناسان ما از طریق روش های زیر که لینک آنها قرار داده شده ارتباط برقرار نمایند.
3️⃣ بهترین تقویم اقتصادی فارکس چیست ؟
💡 هرکدام از تقویم های اقتصادی خصوصیات خود را دارند اما در میان اینها برای ایرانیان ابتدا تریدینگ اکونومیکس Trading Economics میباشد به علت ارائه زبان فارسی و تحلیل اخبار اقتصادی روز ایران ، اف ایکس استریت FX Street و فارکس فکتوری Forex Factory نیز از محبوبیت بسیاری برخوردار میباشند .
4️⃣ مزیت استفاده از تقویم اقتصادی فارکس چیست ؟
💡 استفاده از تقویم اقتصادی مزایای بسیاری دارد که در زیر به چند مورد آن اشاره میشود .
- پیشبینی روند برخی از جفت ارز ها
- بدست آوردن زمان کافی برای مدیریت ریسک
- امکان حضور آگاهانه و هوشمندانه در بازار
- امکان ایجاد برنامه مدون برای معامله گر
- آمادگی بالا در مواجه با اتفاقات بازار
5️⃣ انواع دسته بندی تقویم اقتصادی اخبار فارکس چگونه است ؟
💡 در متن انواع دسته بندی اخبار تقویم اقتصادی فارکس ذکر شده است که کاربران میتوانند به صورت کامل با آنها آشنا شوند.
- درجه بندی اهمیت با رنگ
- دسته بندی زمانی اطلاعات تقویم اقتصادی
6️⃣ آیا امکان فیلتر کردن اخبار در تقویم اقتصادی وجود دارد ؟
💡 بله ، در تقویم های اقتصادی کاربران امکان فیلتر کردن هر موردی را دارند حتی در تقویم اقتصادی فارکس فکتوری کاربران امکان دسته بندی تمام اطلاعات وب سایت فارکس فکتوری را دارند .
7️⃣ اخبار اقتصادی فارکس را از چه پلتفرم هایی میتوان دنبال نمود ؟
💡 کاربران از پلتفرم های گوناگون که در متن اشاره شده میتوانند استفاده نمایند اما از مهم ترین آنها میتوان به کانال یا ربات تلگرام تقویم اقتصادی با امکان ارائه ناتیفیکیشن و هشدار و وبسایت های مختلف و اپلیکیشن تقویم اقتصادی اشاره نمود .
8️⃣ رویداد هایی که بر بازارهای مالی تاثیر مستقیم دارند کدام است ؟
💡 توضیح کامل رویدادها در متن ذکر شده با مراجعه به آن میتواند تمام توضیحات را مطالعه نمایید.
- تولید ناخالص داخلی
- نرخ بیکاری
- شاخص مصرف کننده و تورم
- سخنرانی ها
- نرخ بهره بانک مرکزی
- گزارش NFP
و رویداد های دیگر که در متن توضیح داده شده .
9️⃣ تقویم اقتصادی چیست ؟
💡 به طور کلی تقویم اقتصادی نوعی تقویم است که رویداد های گوناگون بازار های مالی را در آن نمایش میدهد و کاربران با استفاده از آن میتوانند تاریخ دقیق این رویداد ها را تماشا نمایند .
🔟 چه کسانی از تقویم اقتصادی استفاده مینمایند ؟
💡 تقویم اقتصادی فارکس برای کسانی که در بازار های مالی فعالیت مینمایند یک ابزار بسیار مهم میباشد اما تحلیل گران فاندامنتال یا بنیادی بیشتر از تقویم اقتصادی فارکس استفاده مینمایند .
1️⃣1️⃣ آیا امکان تنظیم ساعت و معقعیت مکانی در تقویم فارکس وجود دارد ؟
💡 بله ، در اکثر تقویم های اقتصادی فارکس این امکان برای کاربران فراهم شده است .
1️⃣2️⃣ انواع تحلیل اقتصادی چیست ؟
💡 تحلیل های اقتصادی به سه دسته زیر تقسیم میشوند که در متن کامل توضیح داده شده
- تحلیل تکنیکال
- تحلیل احسایات
- تحلیل فاندامنتال یا بنیادی
1️⃣3️⃣ دسته بندی اهمیت اخبار چگونه مشخص میشود ؟
💡 برای نمایش اهمیت اخبار در تقویم اقتصادی فارکس از چهار رنک قرمز با دیچه اهمیت بالا ، نارنجی با درجه اهمیت متوسط ، زرد با درجه اهمیت پایین و خاکستری برای اخبار متفرقه استفاده میگردد .